Futbol

Acun Ilıcalı'dan flaş transfer hamlesi

Manchester City'nin yıldız oyuncusu Fenerbahçe'nin transfer listesine girdi. Fenerbahçe'de yönetici Acun Ilıcalı’nın, kısa süre içinde sportif direktör Mario Branco ile birlikte İngiltere’ye giderek temaslarda bulunacağı öğrenildi.

İkilinin ilk durağı Londra olacak ve burada Chelsea yetkilileriyle Romeo Lavia ya da Lesley Ugochukwu’yu kiralama konusunda görüşmelere başlayacakları belirtildi. Chelsea’nin teknik direktörü Enzo Maresca’nın, Ugochukwu’nun kiralık olarak gönderilmesine daha olumlu yaklaştığı ifade edildi. Ancak, Acun Ilıcalı ve Mario Branco'nun İngiltere'deki temasları sadece Londra ile sınırlı kalmayacak.

Fenerbahçe, Manchester City’den Kalvin Phillips’i de gündemine aldı. Geçtiğimiz sezon da Sarı-Lacivertliler’in radarında olan İngiliz yıldız, sezonun ikinci yarısını West Ham’da kiralık olarak geçirdi. Guardiola’nın planlarında yer almayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, City yönetimiyle birlikte gelecek tekliflere açık. Fenerbahçe'nin, Phillips’in maliyetini değerlendirdikten sonra teklif yapıp yapmamaya karar vereceği bildirildi.