Fenerbahçe’de Sular Durulmuyor: Üç Yıldızdan Mourinho’ya Rest!
29/05/2025 11:11 | Son Güncelleme : 31/05/2025 01:12 | Okunma Sayısı : 1395 | F Savcı

Fenerbahçe’de sezon sonunda yaşanan belirsizlikler, kulüp içindeki tansiyonu artırmaya devam ediyor. Yönetim, teknik ekip ve futbolcular arasında yaşanan fikir ayrılıkları, camiada büyük bir krize dönüşme yolunda ilerliyor. Özellikle Portekizli teknik direktör José Mourinho ile ilgili son günlerde gündeme gelen gelişmeler, kulübün geleceği açısından ciddi bir tartışma konusu haline geldi.
Mourinho Krizi Derinleşiyor
Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla takımın başına getirilen Jose Mourinho’nun geleceği, Eylül ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Mourinho’nun görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili belirsizlik sürerken, teknik adamın takım içindeki bazı futbolcularla yaşadığı sorunların yönetimi zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.
Milliyet gazetesinin haberine göre, Mourinho ile yolları ayırmak isteyen yönetim, deneyimli çalıştırıcının tazminat talebi nedeniyle bu konuda henüz somut bir adım atamadı. Portekizli teknik adam, sözleşmesinde yer alan maddeleri gerekçe göstererek tazminatsız bir ayrılığı kabul etmiyor. Bu durum, yönetimin elini kolunu bağlarken, seçim sürecinde de mevcut yönetim üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.
Üç Yıldızdan Mourinho’ya Tepki
Takım içindeki huzursuzluk sadece yönetimle sınırlı değil. Bazı futbolcuların da Jose Mourinho’nun tutumlarından rahatsız olduğu iddia ediliyor. Özellikle milli futbolcular İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Cenk Tosun’un, Portekizli teknik adamla yaşadıkları iletişim sorunları nedeniyle kulüpteki geleceklerini sorguladıkları belirtiliyor. İddiaya göre, bu üç oyuncu Mourinho’nun takımda kalması durumunda ayrılma kararı alabilir.
Fenerbahçe’nin yerli rotasyonunun önemli parçaları arasında yer alan bu üç isim, özellikle sezon sonu kamp sürecinde Mourinho’nun yaklaşımı ve teknik tercihleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı. Yönetim, Mourinho ile devam kararı alırsa bu oyuncuların satış listesine konulabileceği konuşuluyor. Ancak teknik direktör değişikliği yaşanması durumunda oyuncuların durumu yeniden değerlendirilecek.
Transfer Planları Askıda
Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Fenerbahçe’de yeni sezon planlaması da belirsizlik içinde. Skriniar ve Kostić gibi kiralık oyuncuların durumları netlik kazanmazken, yönetimin planladığı kaleci, stoper, orta saha, kanat ve forvet transferleri için de Mourinho’nun geleceği belirleyici rol oynayacak. Teknik direktörün kim olacağı netleşmeden transfer komitesinin hareket geçemediği ve bazı oyuncularla yapılan ön görüşmelerin dondurulduğu öğrenildi.
Yeni sezonda ciddi bir kadro yapılanmasına gitmek isteyen sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında başarı hedefleyen bir yapı kurmak istiyor. Ancak Mourinho’nun kalıp kalmayacağı sorusu, bu yapının temellerinin atılmasını geciktiriyor.
Yönetim Seçim ve Mourinho İkileminde
Eylül ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi Jose Mourinho konusu, mevcut yönetim için hem bir risk hem de bir strateji unsuru haline gelmiş durumda. Bazı muhalif gruplar, Mourinho’nun takımın kimyasıyla uyuşmadığını savunarak değişim çağrısında bulunuyor. Buna karşılık Mourinho’ya güvenen bir kesim de Portekizli teknik adamın uzun vadede başarı getireceğini düşünüyor.
Fenerbahçe’nin yakın geleceği, hem teknik direktör tercihi hem de bu tercihin takım içi dengelere etkisi açısından kritik bir döneme girmiş durumda. Mourinho ile yola devam edilirse bazı yıldız oyuncuların kaybı kaçınılmaz olabilir. Aksi durumda ise yeni bir teknik kadroyla yeni bir yapılandırma süreci başlayacak. Hangi yolun seçileceği, hem yönetimin hem de camianın vereceği kararlarla şekillenecek.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu
Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu başladı. Yaz transfer penceresi 13 Eylül 2024'te kapanacak. Kulüplerin transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik.
9 ay önceFENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!
Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.
9 ay önceKEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR
KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GALATASARAY'DAN AYRILIĞI KAPIDA: SPARTAK MOSKOVA TEKLİFİ YÜKSELTTİ!
9 ay önce