Futbol

Fenerbahçe'den İç Transfer Atağı: Yıldız İsimlerle Yeni Sözleşme Masada

Fenerbahçe yönetimi, transfer çalışmalarına odaklanırken kadro içindeki yıldız isimlerle de sözleşme görüşmelerine hazırlanıyor. Sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek olan oyuncularla yakın zamanda masaya oturulacağı öğrenildi.

Fenerbahçe’de son haftalarda gündem, tamamen transfer üzerine kurulu. Önemli oyuncuları kadrosuna katan ve yeni isimlerle takımı güçlendirmek için yoğun mesai harcayan yönetim, iç transferde de harekete geçmeye hazırlanıyor. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan futbolcularla kısa süre içinde resmi görüşmeler başlayacak.

4 Günlük Ara Sona Eriyor

Jose Mourinho, milli maç arasını değerlendirerek oyuncularına 4 günlük bir tatil vermişti. Fenerbahçe, bu aranın ardından Kasımpaşa deplasmanı için hazırlıklara bugün yapacağı antrenmanla başlayacak. Ancak Portekizli teknik adam, milli takımlara çağrılan 13 oyuncunun yanı sıra sakatlığı devam eden Cenk Tosun’dan yoksun olacak. Mourinho, U19 takımından yapılacak takviyelerle antrenmanları sürdürecek.

Ryan Kent İnatçı Tavrını Sürdürüyor

İngiliz futbolcu Ryan Kent, Fenerbahçe’den ayrılma konusunda ikna edilemiyor! Geçtiğimiz sezon, yönetimin teknik direktör açıklanmadan transfer ettiği Kent, İsmail Kartal’ın gözüne girememiş ve lisansı dondurulmuştu. Mourinho’nun da takımda istemediği Kent, aynı geçen sezonun ara transfer döneminde olduğu gibi Fenerbahçe’de kalma konusunda ısrarını sürdürüyor. İngiltere, İskoçya, Suudi Arabistan ve Katar’dan gelen teklifleri geri çeviren oyuncu, takımda kalacak gibi görünüyor.

Yıldızlara Yeni Sözleşme Teklifi

Yönetim, öncelikli olarak İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi-Samuel’e yeni sözleşme teklif etmeyi planlıyor. 2021’in ocak ayında Başakşehir’den transfer edilen İrfan Can, yıllık 15 milyon TL maaşla imza atmıştı. Milli futbolcuya, önemli bir zam yapılarak 3 yıllık yeni bir sözleşme teklif edileceği iddia ediliyor. İrfan Can’a önerilecek yeni maaşın 50 milyon TL seviyesinde olacağı belirtiliyor ve kısa sürede anlaşmanın sağlanması bekleniyor.

Osayi-Samuel ile Görüşmeler Zorlu Geçebilir

Bright Osayi-Samuel ile yapılacak görüşmelerin ise daha uzun sürmesi bekleniyor. İrfan Can’la aynı dönemde takıma katılan Nijeryalı oyuncunun mevcut maaşı yıllık 1.8 milyon Euro. Yönetimin, 26 yaşındaki futbolcunun menajerine 2 milyon Euro’luk bir ön teklif sunduğu belirtiliyor. Ancak Osayi-Samuel’in bu rakamı düşük bularak en az 2.5 milyon Euro istediği öne sürülüyor. Yönetim, başarılı sağ bekle yapılacak görüşmelerin ardından orta yolu bulmayı umuyor.