Arama

Fenerbahçe'den Resmi Açıklama

18/09/2024 18:42 | Son Güncelleme : 19/09/2024 21:54 | Okunma Sayısı : 1339 | F Savcı


Fenerbahçe'den Resmi Açıklama

Fenerbahçe’den Duyuru:  

Son haftalarda futbol camiasında yaşanan olaylar ve gündemde oluşan tartışmalar karşısında bu açıklamayı yapmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir.  

 

Öncelikle, futbolseverler ve kamuoyu tarafından yoğun ilgiyle takip edilen bu gelişmeler karşısında yeterli resmi adımların atılmaması bizleri endişelendirmektedir. Yaşanan hukuksuzluklar zinciri karşısında adaletin bu kadar aciz kaldığı bir dönemi Türk futbolu daha önce görmemiştir.  

 

Türk futbolu şu anda hem saha içinde hem saha dışında hukuku çiğneyen, adil rekabeti hiçe sayan ve kendisine maddi ve sportif avantaj sağlamaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyadır. Söz konusu kulüp, skandallarını örtbas etmek için hukuku, ahlaki değerleri çiğnerken, ilgili mercilerin sessiz kalmasıyla daha da cesaretlenmiştir.  

 

Bu çerçevede, kamuoyunu meşgul eden iddialarla ilgili olarak devletimizin yetkili kurumlarının ve TFF’nin dikkatini şu önemli hususlara çekmek istiyoruz:  

 

1. Bazı oyuncuların maaşlarının düşük gösterilmesi suretiyle harcama limitlerinin dışında tutulması, hem haksız rekabete hem de devletimizin vergi kaybına neden olmuyor mu?  

2. Yüksek miktarda kombinenin kurumsal satış adı altında başka bir firmaya aktarılması ve oradan fahiş fiyatlarla satılması, finansal kuralları ihlal etmekle birlikte, illegal gelir elde edilmesine ve vergi kaçakçılığına yol açmıyor mu?  

3. Bir illegal bahis firmasının logosunun gizlice forma üzerinde yer alması, ülkemizin yasalarını ihlal etmiyor mu?  

 

Bu iddialar karşısında savunma yapmak yerine, yasal sponsorlarımızı hedef göstermek ve "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" taktiğiyle dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmak, halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Hem devletimizin hem de diğer kulüplerin zarar görmesine neden olan bu zihniyet, dokunulmaz olduğunu düşünerek her türlü hukuksuzluğu fütursuzca yapmaya devam etmektedir.  

 

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Türk futbolunun hak ve adalet temelinde yeniden yapılandırılması, saha içi ve dışındaki adaletsizliklerin giderilmesi ve etik dışı her eylemin hukuk önünde hesabının sorulması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, SPK, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Bankalar Birliği ve TFF’ye yapmış olduğumuz başvuruların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.  

 

Devletimizden beklentimiz, gerekli hukuki adımların bir an önce atılması ve yukarıda bahsedilen konuların detaylıca incelenerek kamuoyunun bilgilendirilmesidir. Adalet olmadan sportif rekabetin eşit koşullarda gerçekleşmesi mümkün değildir. Haksız rekabete ve Türk futboluna verilen zarara artık daha fazla müsamaha gösterilmemelidir.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.

1 ay önce
BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

Beşiktaş, Yeni Yıldızına Merhaba Dedi! Siyah-Beyazlılar, PSG'den 20 Yaşındaki Ön Libero Cher Ndour'un Kiralanması İçin Anlaşmaya Varıldı

1 ay önce
SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu heyecanı başladı. Yaz transfer dönemi 13 Eylül 2024'te sona erecek ve kulüpler transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Günün en dikkat çekici transfer gelişmelerini sizin için derledik.

1 ay önce
Yorumlar