Gündem

Fenerbahçe Maçı Sonrası Nihat Kahveci'den Sert Tepki: "Kadıköy'e Bir Daha Girmesin!"

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin Lille ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği maçı değerlendirdi. Kahveci, Oosterwolde'nin mağlubiyetten sorumlu tutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu maçın sorumlusu Oosterwolde olamaz. Tek kelimeyle şanssızlıktı. Kadıköy'deki direklerin daha ince olmasını isteyecek kadar şanssız bir geceydi" şeklinde konuştu.

TRANSFER ELEŞTİRİSİ
Kahveci, Fenerbahçe yönetimine orta saha transferi yapılmadığı için eleştirilerde bulundu: "Orta sahaya acil ihtiyaç varken Krunic'e odaklanmamalıydılar. Seçim döneminde verilen vaatler ortada. Fred’in alternatifi düşünülmeliydi. Kadroda oynamayan başka oyuncular var. Play-off turunda Slavia Prag'la eşleşmek daha kolay olacaktı."

'CHEVALIER MİDİR NEDİR?'
Lille kalecisi Chevalier'in performansını ele alan Kahveci, "Chevalier midir nedir? Bir daha 'şövalye' filmi izlemem! Bu adam ne yaptı böyle? Bu performansı izleyen büyük bir takım onu hemen alır" ifadelerini kullandı.

'ONU BİR DAHA KADIKÖY'E ALMAYIN'
Chevalier'e atılan yabancı maddeye tepki gösteren Kahveci, Sevilla maçını hatırlatarak, "Tribünler müthişti. Son yılların en iyi tribün performansıydı. Taraftarın önemi büyük dedik. Ama o yabancı maddeyi kim attı? O kişiyi Kadıköy'e değil, Türkiye'deki hiçbir stada sokmayın. Kameralarla tespit edilmeli ve stadyumlardan men edilmeli" dedi.

'GÖRÜNTÜ ÇEKEN BİRİ VARSA HEMEN ULAŞTIRSIN'
Kahveci, Kontraspor'da yaptığı yorumlarda, "Tempo tutturuyorsun, ama bir taraftar rakibe yardımcı oluyor. Hiç mi ders almadınız? Bu sinir bozucu bir an. Bir kişinin yüzünden bu atmosferin bozulmasına kimsenin hakkı yok. Neden futbolcuya bir şey atarsın? Görüntüleri çeken birileri varsa hemen yetkililere ulaştırsın" diyerek tepkisini dile getirdi.

'FERDİ'NİN TRANSFERİ GERÇEKLEŞECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR'
Ferdi Kadıoğlu'nu "Bu sezonun en iyi oyuncusu" olarak nitelendiren Kahveci, "Fred'in eksikliği maçı etkiledi. Oyuna giren Samuel ve İrfan Can etkiliydi. Szymanski ve Bertuğ da öyle. Mourinho bile daha hazır olmadıklarını söylüyordu, ama Fenerbahçe beklentilerimi aştı" dedi. Kahveci, Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi hakkında da, "Ferdi için 35 milyon euro civarında bir rakam konuşuluyor. Şampiyonlar Ligi de olmadığına göre, bu transfer gerçekleşecek gibi duruyor" yorumunu yaptı.