Son Dakika

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'na Katılım Durumu Belli Oldu!

Geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Fenerbahçe, 2024-25 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'na katılmama kararı almıştı. Ancak teknik direktör Jose Mourinho ile yapılan görüşmelerin ardından bu karar tekrar masaya yatırıldı. Peki Fenerbahçe bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na katılacak mı? İşte cevabı...

 

2023-24 sezonunda Başkan Ali Koç ve yönetimi, bir sonraki sezon Türkiye Kupası'nda mücadele etmeme kararı almış ve bu karar Olağanüstü Genel Kurul'da resmen duyurulmuştu. O dönemde Ali Koç, yeni formatla ilgili görüşlerini paylaşarak, "Gelecek sezon Ziraat Türkiye Kupası'na katılmayı düşünmüyoruz. Süper Lig'deki bazı kulüpler de bu görüşü paylaşıyor." açıklamasını yapmıştı.

 

Ancak teknik direktör Jose Mourinho ile yapılan değerlendirmeler sonrası yönetim bu kararını gözden geçirdi. 

 

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'na Katılacak Mı?

 

Gazeteci İrfan Yirmibeş'in haberine göre Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na katılma kararı aldı. Mourinho'nun görüşü bu kararda etkili oldu. Deneyimli teknik adam, "Kadro derinliğimiz var, tüm kupalar için mücadele edelim. Türkiye Kupası'ndan bu kadar kolay vazgeçmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

 

Ziraat Türkiye Kupası Yeni Formatı Nasıl Olacak?

 

Kupada bu sezon, Şampiyonlar Ligi’nde de kullanılan Swiss Sistemi uygulanacak. Yeni formata göre, turnuvaya katılma hakkı kazanan 24 takım başarı sıralarına göre 3 torbaya ayrılacak ve her torbadan 2'şer takım, 6’lı grupları oluşturacak. Her takım, kendi grubunda 3 maç oynayacak; bu maçlar A, B ve C torbalarından birer takımla yapılacak. Grup aşamasında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Türkiye'yi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takım ise doğrudan grup aşamasına katılacak, diğer 19 takım ise eleme turları sonrasında gruplara kalma hakkı kazanacak.