Futbol

Galatasaray, Young Boys'a elendi! UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Son Durum Güncellendi

Galatasaray, Young Boys’a Elendi! UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye’nin Durumu Belli Oldu

Galatasaray'ın Young Boys’a elenmesiyle UEFA ülke puanı sıralaması yeniden gündeme geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında, İstanbul'daki Rams Park’ta oynanan karşılaşmada Young Boys, Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek gruplara kalmayı başardı. İlk maçta İsviçre’de 3-2 galip gelen Young Boys, iki maç sonunda adını UEFA Şampiyonlar Ligi grup etabına yazdırdı. Galatasaray’ın Devler Ligi’ne veda etmesiyle Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yeri de netleşti.

SPARTA PRAG ZAFERİ, ÇEKYA PUAN FARKINI AÇIYOR

Türkiye’nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki rakipleri arasında yer alan Avusturya ve Çekya’nın temsilcileri de sahaya çıktı. Avusturya’nın temsilcisi Salzburg, Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına kalırken, Çekya temsilcisi Sparta Prag, Malmö’yü 2-0 yenerek gruplara katılma hakkı kazandı. Galatasaray’ın Young Boys karşısındaki iki yenilgisi, Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki puanını 35.600’de bıraktı.

Güncel UEFA ülke puanı sıralaması şu şekilde oluştu:

  1. sıra: Belçika | 44.200 puan
  2. sıra: Çekya | 38.250 puan
  3. sıra: Türkiye | 35.600 puan
  4. sıra: Norveç | 31.250 puan
  5. sıra: Avusturya | 30.900 puan

BÜYÜK GELİR KAYBI YAŞANDI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalamamanın yanı sıra önemli bir gelir fırsatını da kaçırdı. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonunda mücadele etme hakkından mahrum kaldı ve yaklaşık 25 milyon euroluk potansiyel geliri kaybetti.

AVRUPA’DA SON 3 MAÇTA YENİLGİ

Galatasaray, Avrupa kupalarında üst üste üçüncü yenilgisini aldı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off’unda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Sparta Prag’a 4-1 yenilerek Avrupa defterini kapatan sarı-kırmızılılar, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a karşı 3-2 ve 1-0’lık yenilgilerle hayal kırıklığı yaşadı. Böylece, Galatasaray Avrupa arenasında son 3 maçtan da mağlup ayrılmış oldu.