Voleybol

Liza Safronova: İlham Kaynağım Eda Erdem

U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda zaferle dönen milli takım oyuncularımız Liza Safronova, Nisan Eroğuz ve İlayda Naz Gergef, duygularını paylaştı. Liza Safronova, idolü Eda Erdem Dündar hakkında konuştu.

TÜRKİYE AVRUPA ZİRVESİNDE 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Bulgaristan’da düzenlenen U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda finalde İtalya’yı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. 9’da 9 yaparak turnuvayı namağlup tamamlayan genç sultanlarımız, büyük bir başarıya imza atarak altın madalya kazandı.

LİZA SAFRONOVA EN İYİ SMAÇÖR SEÇİLDİ Final sonrası düzenlenen ödül töreninde milli takımımızdan Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’ ödülünü alırken, Beren Yeşilırmak ‘En İyi Pasör Çaprazı’, Dilay Özdemir ise ‘En İyi Pasör’ ve ‘En Değerli Oyuncu (MVP)’ ödüllerine layık görüldü.

LİZA SAFRONOVA: "EDA ERDEM BENİM İLHAM KAYNAĞIM" TRT Spor’a konuşan Liza Safronova, idolü olarak Eda Erdem’i gösterdi: "Her oyuncudan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, ama sahada duruşuyla Eda Erdem’i örnek alıyorum. Aynı takımda oynayacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Fenerbahçe’deki ilk maçıma çıkmak için sabırsızlanıyorum."

LİZA: "A MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK İSTİYORUM" Liza, gelecekte A Milli takımda oynamayı hedeflediğini belirterek, "A Milli takımımızın başarısı, Türkiye’de voleybolu bu kadar popüler hale getirdi. Onlar gibi olmak ve milli takımda yer almak istiyorum," dedi.

NİSAN EROĞUZ: "EDA ABLA BENİM ÖRNEĞİM" Nisan Eroğuz da Eda Erdem’i örnek aldığını söyleyerek, "Hem karakteri hem de sahadaki liderliğiyle Eda Abla benim için büyük bir ilham kaynağı," ifadelerini kullandı.

İLAYDA NAZ GERGEF: "HER LİBERODAN BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUM" Takımın liberolarından İlayda Naz Gergef, tüm liberolardan bir şeyler öğrenmeye çalıştığını belirtti: "Simge Aköz, Ayça Aykaç ve Gizem Örge gibi olmak istiyorum. Onların başarısını kendime örnek alıyorum."