Arama

Mourinho'dan Şaşırtan Hamle! Üç Yıldız Yedek Kulübesinde

13/09/2024 15:20 | Son Güncelleme : 20/09/2024 02:10 | Okunma Sayısı : 1611 | F Savcı


Mourinho'dan Şaşırtan Hamle! Üç Yıldız Yedek Kulübesinde

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe’deki son gelişmelere dair önemli bilgiler paylaştı. Sakatlıklar ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ok’un öne çıkan yorumları şu şekilde:

 

JOSE MOURINHO KADRODAN MEMNUN

Fenerbahçe, mevcut kadrosuyla sezona devam edecek. Transferde başarılı adımlar atıldı, ancak özellikle orta saha transferlerinin daha erken tamamlanması gerektiği görüşündeyim. Ayrıca Crespo ve Zajc’ın ayrılıkları biraz gecikti. Filip Kostic’in gelişi ise takıma büyük katkı sağlayacaktır. Şu an Fred hariç her pozisyonda alternatif oyuncular var. Cristian Medina, Fred’in yedeği olarak düşünülüyordu, ancak bu transferin Ocak ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Teknik direktör Jose Mourinho ise mevcut kadrodan oldukça memnun.

 

SAKAT OYUNCULARIN DURUMU

Djiku, dün topla antrenmanlara başladı. Bugün takımla çalışıp çalışmayacağını göreceğiz, ancak Kasımpaşa maçında oynaması beklenmiyor. Mourinho'nun Becao-Çağlar ikilisini tercih etmesi muhtemel. Osayi-Samuel'in ise derbiye yetişmesi zor görünüyor. Yeni transfer Kostic de henüz fiziksel olarak takım seviyesinde değil. Eski takımında hazırlık dönemini tam geçiremediği için antrenman eksikliği var, ancak kısa sürede takıma katılabilecek duruma geleceğini düşünüyorum.

 

KOSTIC'İN TAKIMA ETKİSİ

Kostic çok yönlü bir oyuncu; sol bek, sol açık ya da 3-5-2 sisteminde kanat beki olarak oynayabilir. Tadic veya Maximin’in yerine de düşünebiliriz. Oosterwolde’nin yerini de alabilir, ancak Ferdi gibi bir oyuncu olmadığını belirtmek gerek. Oyun kurma becerisiyle öne çıkan Kostic, özellikle orta yapma yeteneğiyle fark yaratacaktır. Bu transferin gerçekleşmesinde Jose Mourinho ve Dusan Tadic’in büyük etkisi oldu ve bu sayede Fenerbahçe, Galatasaray’ın önüne geçti.

 

GALATASARAY DERBİSİ HAKKINDA GÖRÜŞLER

Mourinho, takıma adım adım ilerlemeyi öğütlüyor. Derbinin önemini biliyor, çünkü kariyerinde birçok önemli maça çıktı. Ancak şu anda tüm takımın bu haftaki maça odaklanmasını istiyor. Takım içindeki tüm konuşmalar da bu doğrultuda yapılıyor.

 

TAKIMDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Gelecek haftalarda İrfan Can Kahveci’nin ilk 11’de yer alacağını düşünüyorum ve onun Maximin’in yerini alacağını öngörüyorum. İrfan’ın bu takımda yedek kalma ihtimali yok. Mourinho, takımı yeni yeni tanıyor ve İrfan Can’ın mutlaka oynayacağını düşünüyorum. Kostic’in ise biraz zamana ihtiyacı var, çünkü takımda hâlâ bazı taşlar yerine oturmadı. Yeni transferlerle birlikte 3-4 haftalık bir geçiş süreci olacaktır ve sonrasında Fenerbahçe daha güçlü bir şampiyonluk adayı haline gelecek.

 

MAXIMIN’İN TOP KAYIPLARI PROBLEM OLUYOR

Şu an Mourinho’nun tercihi Maxi, ancak yaptığı top kayıpları ciddi sorunlara yol açıyor. Özellikle hücumdayken top kaybı yaparsanız geri dönüşlerde sıkıntı yaşarsınız. Maxi, topu daha erken ayağından çıkarmayı öğrenirse bu durum değişebilir. Emre Mor da benzer şekilde oynuyordu. Bu tür oyunculara baskı uygulandığında top kaybetme ihtimalleri artıyor. İrfan Can’ın formayı alarak öndeki pas trafiğini daha sağlam hale getireceğini düşünüyorum.

 

TAKIMDAKİ OLASI DEĞİŞİKLİKLER

Yeni transferlerin ardından kadroda bazı değişiklikler bekleniyor. Kostic’in Oosterwolde’nin yerine sol kanatta oynaması muhtemel. Oosterwolde ise zaman zaman sol stoper olarak görev alabilir. Orta sahada Amrabat’ın takıma katılacağını düşünüyorum. Ayrıca Maximin’in yerini İrfan Can alacaktır. Bu değişikliklerle birlikte takımın bir süre daha geçiş süreci yaşayacağını öngörüyorum.

 

RYAN KENT’İN DURUMU

Ryan Kent hakkında henüz bir gelişme yok. İlginç bir durum. Geçen sezon Lazio onu istemişti, Şampiyonlar Ligi’nde oynama fırsatı da vardı. Ancak çok farklı bir düşünce yapısına sahip. Fenerbahçe’ye geldiğinde de insanlar şaşırmıştı. Oynamadığı bir takımda neden ısrar ettiğini kimse anlayamıyor. Kariyerini yanlış yönettiğini düşünüyorum.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.

1 ay önce
BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

Beşiktaş, Yeni Yıldızına Merhaba Dedi! Siyah-Beyazlılar, PSG'den 20 Yaşındaki Ön Libero Cher Ndour'un Kiralanması İçin Anlaşmaya Varıldı

1 ay önce
SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu heyecanı başladı. Yaz transfer dönemi 13 Eylül 2024'te sona erecek ve kulüpler transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Günün en dikkat çekici transfer gelişmelerini sizin için derledik.

1 ay önce
Yorumlar