Futbol

Mourinho'dan Sürpriz Transfer Veto! Çok Konuşulan Transfer Hamlesine Onay Çıkmadı

Fenerbahçe, Mourinho liderliğinde lige hızlı bir başlangıç yaparak zirveye yerleşirken, transfer çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerde, teknik direktör Jose Mourinho'nun bir yıldız oyuncunun takımdan ayrılmasına izin vermediği ve transferi engellediği ortaya çıktı.

Trendyol Süper Lig'de lider konumda olan Fenerbahçe, kadro planlamasını titizlikle sürdürüyor. Ferdi Kadıoğlu'nun 30 milyon Euro karşılığında Brighton'a transfer olmasının ardından, gözler başka bir önemli oyuncuya çevrildi. Ancak Mourinho, bu kez doğrudan müdahale ederek bu oyuncunun transferine veto koydu ve takımda kalmasını istedi.

Hollandalı oyuncu Jayden Oosterwolde, özellikle Premier Lig ve Serie A'dan gelen cazip tekliflere sıcak bakarken, Fenerbahçe'den ayrılmayı planlıyordu. Fakat Mourinho'nun, "Sana ihtiyacım var" diyerek Hollandalı futbolcuyu ikna etmesiyle Oosterwolde takımda kalmaya karar verdi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Mourinho'nun bu kararı, Fenerbahçe'de sıcak gelişmelere yol açtı. Portekizli teknik adam, Jayden Oosterwolde'nin transferine kesin bir şekilde onay vermedi ve başarılı savunmacının sezon sonunda iyi bir teklif gelmesi halinde ayrılığına izin verileceğinin sözünü verdi.

Fenerbahçe’ye geçtiğimiz sezon Jorge Jesus döneminde Parma’dan 6 milyon Euro bonservis bedeliyle katılan Oosterwolde’nin sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor.