Arama

Mourinho'nun Avrupa'daki Sınavı: Fenerbahçe'de 7 Eksikle Kritik Maç

31/08/2024 15:35 | Son Güncelleme : 20/09/2024 02:00 | Okunma Sayısı : 2363 | F Savcı


Mourinho'nun Avrupa'daki Sınavı: Fenerbahçe'de 7 Eksikle Kritik Maç

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanırken, teknik direktör Jose Mourinho'yu zorlu bir karar süreci bekliyor. Sarı-lacivertliler, UEFA'nın altyapı kriterleri nedeniyle kadroya alınacak oyuncular konusunda ciddi bir planlama yapmak zorunda.

 

**Altyapıdan Zorunlu 4 Oyuncu**  

UEFA kuralları gereği, Avrupa'da mücadele edecek takımların kadrosunda en az 4 altyapıdan yetişmiş oyuncu bulunması gerekiyor. Ancak, Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferinin ardından Fenerbahçe A Takımı'nda altyapıdan yetişmiş sadece üçüncü kaleci Osman Ertuğrul Çetin kaldı. Bu durum, Fenerbahçe'yi altyapıdan üç oyuncuyu daha kadroya dahil etme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakıyor.

 

22 Kişilik Avrupa Kadrosu

Jose Mourinho, mevcut A Takım kadrosunda bulunan 29 oyuncudan sadece 22'sini Avrupa Ligi kadrosuna yazabilecek. Bu durum, 7 oyuncunun Avrupa Ligi'nde forma giyemeyeceği anlamına geliyor. Kadroya alınacak oyuncular arasında yeni transfer Amrabat da bulunuyor.

 

Fenerbahçe'nin 29 Kişilik Kadrosu

Kaleci: Dominik Livakovic, İrfancan Eğribayat, Osman Ertuğrul Çetin  

Defans: Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Alexander Djiku, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao, Samet Akaydin, Levent Mercan, Jayden Oosterwolde, Luan Peres  

Orta saha: İsmail Yüksek, Sofiane Amrabat, Fred, Bartuğ Elmaz, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, Rade Krunic  

Hücum: İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Emre Mor, Oğuz Aydın, Saint-Maximin, Ryan Kent, Edin Dzeko, En-Nesyri, Cenk Tosun

 

Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'daki başarısı, Mourinho'nun yapacağı bu zor kadro seçimlerine ve takımın bu eksiklerle nasıl başa çıkacağına bağlı olacak.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.

1 ay önce
BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

BEŞİKTAŞ'TA CHER NDOUR GÜNLERİ! KARTAL, YENİ YILDIZINA MERHABA DİYOR

Beşiktaş, Yeni Yıldızına Merhaba Dedi! Siyah-Beyazlılar, PSG'den 20 Yaşındaki Ön Libero Cher Ndour'un Kiralanması İçin Anlaşmaya Varıldı

1 ay önce
SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

SON DAKİKA: MANCHESTER CITY'NİN YILDIZI FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR!

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu heyecanı başladı. Yaz transfer dönemi 13 Eylül 2024'te sona erecek ve kulüpler transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Günün en dikkat çekici transfer gelişmelerini sizin için derledik.

1 ay önce
Yorumlar