Futbol

Transferde Mutabakat Sağlandı! Kulüp Başkanları El Sıkıştı!

Fenerbahçe ve Kızılyıldız, Rade Krunic transferinde son noktayı koydu. Sırp temsilcisi, Bosnalı orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için hem kulübüyle hem de oyuncuyla anlaşmaya vardı. Transferin çok kısa bir süre içerisinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

KRUNIC YENİ ADRESİNE DOĞRU

Fenerbahçe'de yeni sezonun planlamasında yer bulamayan Rade Krunic'in geleceği artık netleşiyor. Sarı-lacivertliler, Sırbistan'ın köklü kulüplerinden Kızılyıldız'ın yaptığı teklifi kabul etti. Krunic, önümüzdeki günlerde Sırbistan'a giderek yeni takımına katılacak. 30 yaşındaki deneyimli futbolcunun bonservisiyle birlikte transferi gerçekleşecek.

TRANSFER DETAYLARI

Fenerbahçe, Krunic'i geçtiğimiz sezonun devre arasında İtalyan ekibi Milan'dan kadrosuna dahil etmişti. Krunic, sarı-lacivertli forma altında 22 maçta görev alarak 1 asistlik performans sergiledi. Ancak Mourinho'nun yeni sezon planlamasında kendisine yer bulamayan Krunic, Fenerbahçe'den ayrılma kararı aldı. Kızılyıldız, oyuncuyu ikna ederek transferi tamamlama aşamasına getirdi.

MOURINHO'NUN GÖRÜŞLERİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, transfer sürecine dair açıklamalarda bulunmuştu. Sofyan Amrabat'ın transferi sonrası Alanyaspor maçının ardından konuşan tecrübeli çalıştırıcı, "Krunic ve Zajc (Toulouse'ye kiralandı) benim futbol anlayışıma uymuyordu. Orta sahada bir eksiğimiz vardı, şimdi o bölgeyi dolduruyoruz. İyi bir kadromuz olacak," demişti. Krunic'in bu açıklamalar sonrasında takımdan ayrılma süreci hızlandı.

FENERBAHÇE'NİN YOL HARİTASI

Krunic'in ayrılığı sonrası Fenerbahçe, orta saha rotasyonunu güçlendirme çalışmalarına hız verdi. Mourinho, kadro yapılanmasını yeniden şekillendirirken, Krunic'in boşluğunu doldurmak için çeşitli alternatifler üzerinde duruyor. Sarı-lacivertli kulüp, www.sporabi.com hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da başarıyı hedeflerken, transfer çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

SON SÖZ

Rade Krunic'in Kızılyıldız'a transferi, Fenerbahçe'nin kadro planlamasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Krunic, yeni sezonda Sırp ekibinin başarısı için ter dökecek. Transferin resmileşmesiyle birlikte Fenerbahçe, yeni sezona güçlü bir kadroyla girme hazırlıklarına devam edecek. www.sporabi.com