Arama

"Young Boys-Galatasaray Maçının Ardından UEFA Ülke Puanında Son Durum Netleşti!"

22/08/2024 09:55 | Son Güncelleme : 19/09/2024 21:54 | Okunma Sayısı : 170 | F Savcı


"Young Boys-Galatasaray Maçının Ardından UEFA Ülke Puanında Son Durum Netleşti!"

Galatasaray'ın Young Boys Mağlubiyeti Sonrası UEFA Ülke Puanı Güncellendi: Türkiye İçin Kritik Durum!

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde İsviçre'de Patrick Rahmen'in ekibi Young Boys'a 3-2 mağlup oldu. Bu yenilgiyle, Galatasaray tur umutlarını İstanbul'daki rövanşa bırakırken, Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki pozisyonu da olumsuz etkilendi.

PRAG KAZANDI, GALATASARAY KAYBETTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk karşılaşmaları tamamlandı ve alınan sonuçlar Türkiye için kritik bir durumu ortaya çıkardı. Türkiye'nin en yakın rakiplerinden Çekya, Avrupa'da dört takımla mücadele ederken, bu haftayı avantajlı kapattı. Çekya’nın temsilcisi Sparta Prag, Malmö’yü deplasmanda 2-0 yenerek ülke puanına önemli bir katkı sağladı. Galatasaray’ın mağlubiyeti ise Türkiye'nin Çekya karşısındaki konumunu zora soktu.

TÜRKİYE 10. SIRADA

Geçtiğimiz sezon takımlarımızın Avrupa’daki başarılı performansları sayesinde 9. sıraya kadar yükselen Türkiye, bu sezon topladığı 35.300 puanla şu anda 10. sırada yer alıyor. Çekya’nın ise topladığı 36.550 puanla 9. sıradaki yerini sağlamlaştırdığı görülüyor. Üst sıralarda ise İngiltere, İtalya ve İspanya gibi güçlü futbol ülkeleri yer alıyor.

KRİTİK HAFTAYA GİRİLİYOR

Galatasaray’ın dışında Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir de bu hafta Avrupa arenasında sahne alacak. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Trabzonspor ve Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi’nde sırasıyla Gallen ve St. Patricks ile mücadele edecek. Bu karşılaşmalar, Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki konumunu belirlemede büyük önem taşıyor. Avrupa’daki temsilcilerimizin alacağı sonuçlar, Türkiye’nin sıralamadaki yerini koruyup koruyamayacağını gösterecek.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu

Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu başladı. Yaz transfer penceresi 13 Eylül 2024'te kapanacak. Kulüplerin transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik.

1 ay önce
FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.

1 ay önce
KEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR

KEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GALATASARAY'DAN AYRILIĞI KAPIDA: SPARTAK MOSKOVA TEKLİFİ YÜKSELTTİ!

1 ay önce
Yorumlar