Arama

Amrabat, Fenerbahçe için İstanbul Yolcusu

30/08/2024 13:12 | Son Güncelleme : 20/09/2024 01:55 | Okunma Sayısı : 3336 | F Savcı


Amrabat, Fenerbahçe için İstanbul Yolcusu

Fenerbahçe, Fiorentina'dan Sofyan Amrabat'ı kadrosuna katmak için anlaşmaya vardı. Faslı orta saha oyuncusu, bugün saat 15.30'da Atatürk Havalimanı'na inecek.

Sarı-lacivertli kulüp, uzun süredir arayışta olduğu 6 numara pozisyonu için mutlu sona ulaştı ve Amrabat'ın transferini tamamladı. Fenerbahçe, 28 yaşındaki oyuncuyu bir sezon için 2 milyon Euro karşılığında kiralayacak.

Amrabat, sağlık kontrollerinin ardından Fenerbahçe ile 1+3 yıllık bir sözleşmeye imza atacak.

Geçen sezonu Manchester United'da kiralık olarak geçiren Faslı yıldız, Fiorentina'ya 2020 yılında Hellas Verona'dan 19 milyon 500 bin Euro bedelle transfer olmuştu.

Sofyan Amrabat?

Sofyan Amrabat, Fas asıllı, teknik kapasitesi ve oyun görüşüyle dikkat çeken bir orta saha oyuncusudur. 21 Ağustos 1996 tarihinde Hollanda'da dünyaya gelen Amrabat, futbol kariyerine Hollanda'nın yerel kulüplerinde başladı. Genç yaşta yeteneğiyle öne çıkan oyuncu, 2014 yılında FC Utrecht’te profesyonel kariyerine adım attı.

Amrabat, fiziksel dayanıklılığı, top kazanma becerisi ve sahada hem savunmada hem de hücumda etkili olabilmesiyle tanınır. 2017 yılında Feyenoord’a transfer olan Amrabat, burada gösterdiği performansla uluslararası arenada da dikkat çekti. Bir yıl sonra Belçika’nın güçlü ekiplerinden Club Brugge’a katılan Amrabat, 2019 yılında Serie A ekiplerinden Hellas Verona’ya kiralandı ve burada sergilediği performansla İtalya’nın köklü kulüplerinden Fiorentina’ya transfer oldu.

Amrabat, 2020 yılında Fiorentina’ya 19 milyon 500 bin Euro karşılığında katılarak kariyerinde önemli bir adım attı. İtalya’daki ilk sezonunda gösterdiği istikrar ve çalışkanlığıyla takımının önemli isimlerinden biri oldu. 2023 yılında ise Manchester United'da kiralık olarak forma giyen Amrabat, Premier Lig tecrübesiyle oyununu daha da geliştirdi.

Millî takım seviyesinde Fas adına mücadele eden Amrabat, 2017 yılından bu yana Fas millî takımının da değişmez isimlerinden biri haline geldi. Hem Hollanda hem de Fas kültürlerini taşıyan Amrabat, futbolculuk kariyerinin yanı sıra disiplinli yaşam tarzı ve saha içi liderliğiyle de tanınıyor.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu

Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu başladı. Yaz transfer penceresi 13 Eylül 2024'te kapanacak. Kulüplerin transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik.

1 ay önce
FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

FENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!

Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.

1 ay önce
KEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR

KEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GALATASARAY'DAN AYRILIĞI KAPIDA: SPARTAK MOSKOVA TEKLİFİ YÜKSELTTİ!

1 ay önce
Yorumlar